PERFECT
DETAILS
FOR A
GREAT DAY!

Η Αποστολή του Απόστολου

Συνέντευξη στον Πάνο Μπόμπολα

Μοιράζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στην Αθήνα και το πολυτελές Le Ciel στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, αποκαλύπτει τις πιο ευχάριστες, αλλόκοτες και συγκινητικές εμπειρίες του από γαμήλια πάρτυ. Ακούστε τον με προσοχή…

Περιέγραψέ μας την πρώτη σου εμπειρία ως DJ σε γάμο…

Είχα την τύχη, ως “πρωτάρης” στον χώρο του γάμου, να συνεργαστώ με μια από τις πιο σοβαρές εταιρείες μουσικής κάλυψης, οπότε το φυσιολογικό τρακ και άγχος της “πρώτης φοράς” ήταν σχετικά ανώδυνο. Όταν υπάρχει καλή οργάνωση και ένα καλό υπόβαθρο τεχνικής υποστήριξης όλα κυλάνε καλύτερα, άλλωστε είχα ήδη αρκετή εμπειρία ως DJ.

Συνήθως ποιος έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή τη μουσικής στη δεξίωση; Η νύφη ή ο γαμπρός;

Όπως και στα περισσότερα ζητήματα που αφορούν στο γάμο τον πρώτο λόγο τον έχει η νύφη, ωστόσο το κομμάτι της μουσικής, ειδικά του πάρτυ, είναι ίσως αυτό το μέρος του γάμου που ο γαμπρός έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Πολλές φορές επίσης αποφασίζουν από κοινού, εκτός από το μουσικό θέμα υποδοχής του ζευγαριού που κατά 90% των περιπτώσεων είναι επιλογή της νύφης.

Είσαι resident DJ στο Le Ciel, στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Πως είναι η εμπειρία του γάμου στο μαγευτικό μας νησί;

Αισθάνομαι τυχερός, όχι μόνο γιατί το να παίζω μουσική είναι αυτό που πάντα ήθελα να κάνω στη ζωή μου, αλλά και γιατί τα τελευταία χρόνια αυτό γίνεται πράξη στην Σαντορίνη, σε έναν από τους ομορφότερους τόπους του κόσμου και στον καλύτερο χώρο του νησιού. Αυτό που για χιλιάδες ανθρώπους στον κόσμο είναι όνειρο ζωής, για μας είναι μια καθημερινότητα που κάνει τη δουλειά μας ακόμα πιο ξεχωριστή.

Τι ιδιαιτερότητες έχει η επιλογή της μουσικής σε έναν γάμο υψηλής πολυτέλειας στη Σαντορίνη;

Όποιες ιδιαιτερότητες υπάρχουν είναι μέχρι τη στιγμή που ξεκινά το πάρτυ. Ίσως δοκιμάσω μερικά πιο εξεζητημένα και ιδιαίτερα κομμάτια κατά τη διάρκεια του cocktail και του dinner, ωστόσο κατά τη διάρκεια του πάρτυ οι διαφορές είναι μικρές.

Τι διαφορές έχει με τη μουσική ενός τυπικού γάμου στην Αθήνα;

Επειδή το περιβάλλον του νησιού, σε σχέση με την Αθήνα, είναι εντυπωσιακό και μαγευτικό, επηρεάζει και τη διάθεση των καλεσμένων, με αποτέλεσμα η μουσική να είναι πιο ανάλαφρη και χαρούμενη.

Ποιο είναι το χειρότερο και ποιο το καλύτερο κομμάτι που σου έχει ζητηθεί σε δεξίωση γάμου;

Το χειρότερο, όχι τόσο σαν τραγούδι, αλλά ως επιλογή μουσικής υπόκρουσης κατά τη διάρκεια κοπής της γαμήλιας τούρτας, ήταν το “Πόσο Μου Λείπει” του Σώτη Βολάνη σε chill out remix. Τα καλύτερα τραγούδια που μου έχουν ζητηθεί ήταν το “I’m Kissing You” της Des’ree σαν μουσική υπόκρουση υποδοχής της νύφης και το “Into My Arms” του Nick Cave ως επιλογή του πρώτου χορού του ζευγαριού

Πες μας το κομμάτι που έχεις παίξει τις περισσότερες φορές σε γαμήλιο πάρτυ.

Απο τα πιο πρόσφατα το “Despacito” του Luis Fonsi, απο τα classics, με μεγάλη διαφορά, το “I Wanna Dance With Somebody” της Whitney Houston.

Γνωρίζω ότι έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια. Πως “αντέχει” η φαμίλια τα ξενύχτια και τη “ξενιτιά” σου;

Επιτυχημένη και ευτυχισμένη θεωρώ ότι είναι η οικογένεια που τα μέλη της αλληλοστηρίζονται και αλληλοβοηθούνται ώστε το κάθε μέλος της να κάνει αυτό που το κάνει ευτυχισμένο.

Έχεις αρνηθεί ποτέ να βάλεις κάποιο τραγούδι σε πάρτυ γάμου;

Ναι αλλά όχι όσον αφορά στο κομμάτι αυτό καθ’ αυτό αλλά στο timing που μου ζητήθηκε. Επίσης κάποιες φορές υπάρχει λίστα “απαγορευμένων κομματιών” από το ζευγάρι, κάτι το οποίο νομίζω πρέπει να σεβαστώ αν ζητηθεί κάποιο από αυτά τα κομμάτια από καλεσμένο.

Και τέλος, πες μας για το τραγούδι υποδοχής του ζεύγους στη δεξίωση. Ποιο είναι το πιο ακραίο που σου έχει ζητηθεί;

Το πιο περίεργο κομμάτι που έχω χρησιμοποιήσει είναι το μουσικό θέμα από τη σαπουνόπερα “Dynasty” των 80’s. Με ξενίζουν και τα anthems των ποδοσφαιρικών ομάδων αν και δεν είναι ιδιαίτερα σπάνια.

Μοιράσου μαζί μας μια αστεία ιστορία από γαμήλιο πάρτυ…

Περισσότερο αμήχανη θα χαρακτήριζα τη στιγμή που ο αέρας “πήρε” το περουκίνι του γαμπρού κατά τη διάρκεια του πρώτου χορού…

Τι ικανότητες θεωρείς ότι χρειάζεται να έχει ένας καλός DJ γάμου;

Να μην ξεχνά ποτέ ότι παίζει σε γάμο, δηλαδή για κοινό αποτελούμενο από διαφορετικές ηλικίες καθώς και με ετερόκλητα μουσικά ακούσματα και γούστα. Να διαθέτει την αντίληψη που του επιτρέπει να παρακολουθεί το πώς και πόσοι από τους καλεσμένους διασκεδάζουν, με στόχο να μείνουν ευχαριστημένοι όσο το δυνατόν περισσότεροι και κυρίως το ζευγάρι.

TOP 5 BY DJ APOSTOLOS

Ακολουθούν οι επιλογές του Απόστολου Μπαρδάκη με τα καλύτερα κομμάτια τόσο για την είσοδο της νύφης στη δεξίωση, όσο και για τον πρώτο χορό του ζευγαριού…

Top 5 songs for walking down the aisle
01. I’m kissing you – Des’ree
02. Hallelujah – Rufus Wainwright
03. Kiss from a rose – Seal
04. No one (acoustic version) – Alicia Keys
05. River flows in you – Yiruma

Top 5 songs for first dance
01. Into my arms – Nick Cave
02. One day like this – Elbow
03. Lucky – Jason Mraz & Colbie Caillat
04. The one – Kodaline
05. All my life – K-Ci & JoJo

Ενημερωτικά Δελτία

* απαραίτητο

Παρακαλώ επιλέξτε με ποιους τρόπους θα θέλατε να ενημερώνεστε από το My Wedding Mag:

Μπορείτε να διαγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα επικοινωνίας Mailchimp. Με την εγγραφή σας, τα στοιχεία σας θα μεταφερθούν στο Mailchimp για επεξεργασία. Μάθετε περισσότερα για την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων του Mailchimp.