The Queen of Bridal Hair

Η Μάνια Βαλίδου, ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου “Boutique by… Mania” στο Κερατσίνι, είναι ο άνθρωπος που επιλέξαμε για να αποκρυπτογραφήσει τα μυστικά της νυφικής κόμμωσης. Η συζήτηση μαζί της ήταν απολαυστική…

Συνέντευξη στη Μαρία Σιφναίου
Φωτογραφία: Γιώργος Παυλάκος

Πόσα χρόνια ασχολείστε με την κομμωτική και πως αποφασίσατε να ειδικευτείτε στο βραδινό και νυφικό χτένισμα;
Με αγάπη στην γυναικεία ομορφιά και περιποίηση, ασχολούμαι με την κομμωτική από το 2002 έχοντας πάθος για την τέχνη που σπούδασα και πίστη στο καλύτερο πάντα δυνατό αποτέλεσμα. Το κατάστημα μου κλείνει φέτος 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Είστε μέλος του Intercoiffure Mondial. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Η “Intercoiffure Mondial” είναι η πρώτη διεθνής οργάνωση υψηλής ποιότητας κομμωτικής, αριθμεί πάνω από 3.000 σαλόνια σε 55 χώρες. Παρίσι, Νέα Υόρκη, Τόκιο, Βερολίνο, Λονδίνο, Ρώμη είναι μερικές από τις πόλεις που δραστηριοποιείται. Οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων του συγκεκριμένου οργανισμού είναι προσανατολισμένοι στη μόδα, πρόθυμοι να επεκτείνουν το επάγγελμά τους και έτοιμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείτε για να αποφασιστεί το hairstyle που θα έχει μια γυναίκα την ημέρα του γάμου της. Πόσα ραντεβού απαιτούνται;
Τα μαλλιά πρέπει πάντα να εναρμονίζονται με το νυφικό φόρεμα, να αναδεικνύουν το προσωπικό ύφος και στυλ, τα χαρακτηριστικά και την ιδιαιτερότητα κάθε γυναίκας. Ακούγοντας τις προτάσεις μου σίγουρα νιώθουν ασφαλείς αφού μαζί μετατρέπουμε την νυφική προετοιμασία σε απόλαυση. Ένα ραντεβού είναι αρκετό.

Ακολουθείτε τις τάσεις της μόδας ή προσαρμόζετε τις τάσεις στο στυλ που έχει κάθε νύφη;
Σίγουρα οι τάσεις της μόδας είναι σημείο αναφοράς για μένα, όμως κάθε νύφη έχει το δικό της μοναδικό στυλ το οποίο και προσπαθώ να το αναδείξω, για να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Θα ήταν καλό μια νύφη να επισκεφθεί το κομμωτήριο αρκετούς μήνες πριν έτσι ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη ασφάλεια να διαχειριστεί τόσο το κούρεμα όσο και τις τεχνικές επεξεργασίας που θα απαιτηθούν;
Όσο νωρίτερα έρθει τόσο καλύτερο θα είναι για εκείνη, χωρίς άγχος να επιλέξουμε μαζί ό,τι χρειάζεται για την μοναδική στιγμή του γάμου. Ένας μήνας πριν, είναι σημαντικός για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείτε αρκετά head pieces τα οποία φαίνονται μικρά καλλιτεχνήματα. Συνεργάζεστε με κάποιος συγκεκριμένους καλλιτέχνες; Και πως προσαρμόζετε τα συγκεκριμένα αξεσουάρ στα hairstyles;
Συνεργάζομαι με προμηθευτές από το εξωτερικό και πραγματοποιώ εισαγωγές σε μοναδικά “head pieces”. Παρ’ όλα αυτά, το να καταλήξουμε μεταξύ πέπλου και head piece είναι μία δύσκολη επιλογή, καθώς πρόκειται για δύο εξίσου πανέμορφα αξεσουάρ, που προσθέτουν την απαραίτητη μαγεία στο νυφικό σύνολο.

Το βραδινό χτένισμα έχει ομοιότητες με το νυφικό;
Πρόκειται για δύο διαφορετικές κατηγορίες, δεν μπορώ να βάλω στην ίδια ζυγαριά μια βραδινή έξοδο με μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, όμως και το βραδινό χτένισμα πρέπει να είναι προσεγμένο και εξίσου μοναδικής αισθητικής.

Το χτένισμα της νύφης χρειάζεται φρεσκάρισμα κατά την διάρκεια του πάρτι της δεξίωσης; Συμβουλεύετε την νύφη να έχει κάποια προϊόντα μαζί της; Αν χρειαστεί, την συνοδεύετε;
Σε αυτή την ερώτηση καλό θα ήταν να σας απαντούσε μία από τις νύφες που έχει συνεργαστεί μαζί μου. Εάν θέλετε μια απάντηση από μένα, είναι πως από την στιγμή που θα ολοκληρώσω το νυφικό χτένισμα και θα αναχωρήσω από το σπίτι της νύφης ΔΕΝ θα χρειαστεί απολύτως κανένα φρεσκάρισμα. Στην περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή χτενίσματος στο πάρτι, τότε επεμβαίνω…

Πείτε μας με ποιον τρόπο ενημερώνεστε για τα νέα της μόδας και εξελίσσετε τη τεχνική σας.
Ενημερώνομαι διαρκώς και προσπαθώ να βρίσκομαι σε συνεχή εξειδικευμένη κατάρτιση σε ό,τι αφορά στις τελευταίες τάσεις της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεργαζόμενη πάντα με τους κορυφαίους στο είδος τους, πραγματοποιώντας πιστοποιημένα σεμινάρια.

Τι άλλες υπηρεσίες εκτός από το χτένισμα αναλαμβάνει το κομμωτήριο σας;
Στον χώρο μου “Boutique by… Mania”, θα απολαύσετε μοναδικές υπηρεσίες ενός σύγχρονου κομμωτηρίου από ένα χτένισμα ή κούρεμα έως και μία ολοκληρωμένη περιποίηση άκρων, θεραπείες μαλλιών και βαφές, καθώς επίσης θα βρείτε πλούσια συλλογή από αξεσουάρ μόδας.

Boutique by Mania
Ελ. Βενιζέλου 116, Κερατσίνι
2114041647