PERFECT
DETAILS
FOR A
GREAT DAY!

Αρχική > Νύφη > 5 Συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο εκτός πόλης

5 Συμβουλές για έναν πετυχημένο γάμο εκτός πόλης

Υπάρχουν πολλοί γάμοι που γίνονται μακριά από τον κυρίως τόπο διαμονής του ζευγαριού. Και είναι ωραίοι γάμοι. Λίγο πιο ανεπιτήδευτοι, απλοί και αυθόρμητοι. Βέβαια, έχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες. Μόλις ξεπεραστούν, τα πάντα γίνονται πιο εύκολα.

Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά μέρη στην εξοχή, τόσο στα νησιά της όσο και στην υπόλοιπη, ηπειρωτική Ελλάδα. Εξάλλου, οι μισοί Έλληνες που ζουν στις πόλεις όλο και έχουν κάποια σχέση με την επαρχία. Δεν είναι, λοιπόν, σπάνια περίπτωση ενός γάμου μακριά από την κυρίως κατοικία. Μάλιστα, αν προετοιμαστεί σωστά και προβλεφθούν όλα τα σημεία που μπορούν να δημιουργηθούν δυσκολίες, ο γάμος μπορεί να γίνει αξέχαστος σε όλους. Στην τελική, όλοι ψάχνουν μια ευκαιρία για ένα γρήγορο ταξίδι και εσείς τους δίνετε μια υπέροχη ευκαιρία.

Ακριβής λίστα καλεσμένων

Όταν ο γάμος γίνεται μακριά από την πόλη, οι καλεσμένοι πρέπει να είναι εκείνοι ακριβώς που θα φιλοξενηθούν και στην τελετή και στο τραπέζι. Για να είμαστε ακόμα πιο ακριβείς, οι καλεσμένοι θα πρέπει να φιλοξενηθούν και σε κάποια καταλύματα. Ο αριθμός τους, λοιπόν, θα είναι ανάλογος τόσο με τις δυνατότητες φιλοξενίας που υπάρχουν όσο και με το budget που μπορείτε να διαθέσετε στο ξενοδοχείο. Για να φτιάξετε μια περιορισμένη λίστα καλεσμένων θα χρειαστείτε χρόνο και προσεκτική σκέψη. Στην ελληνική πραγματικότητα, οι παρεξηγήσεις δεν αρκούν να γίνουν. Γνώμη, όμως, είναι να μην αναλωθείτε στη σκέψη αυτών που θα σας παρεξηγήσουν αν δεν καλεστούν και να προσκαλέσετε μόνο τα άτομα που ξέρετε ότι χαίρονται με την χαρά σας και υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να τους θέλετε κοντά σας εκείνη τη μέρα. Μη ξεχάσετε, πως και οι γονείς σας θα έχουν κάποιο αριθμό καλεσμένων. Αν το νούμερο υπερβαίνει ό,τι έχετε υπολογίσει, εξηγήστε τους κομψά πως δεν μπορούν να καλεστούν όλοι και ζητήστε τους να επαναπροσδιορίσουν τη λίστα. Σε καμιά περίπτωση μη ξεκινήστε τον γάμο σας με υποχωρήσεις. Αυτή η μέρα είναι δική σας και εσείς έχετε την τελική απόφαση για τα πάντα.

Επίσκεψη στο location

Μόλις καταλήξετε στο μέρος που θέλετε να γίνει ο γάμος σας, κάντε άμεσα μια επίσκεψη. Όσο νωρίτερα βρείτε το μέρος που θα γίνει η τελετή, το μέρος που θα γίνει το πάρτι και τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενήσουν τους καλεσμένους σας, τόσο πιο γρήγορα θα μπουν τα πάντα στη σειρά. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, θα εξασφαλίσετε καλύτερες τιμές ή θα μπορέσετε πιο εύκολα να διαπραγματευτείτε κάποια πράγματα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας, συγκεντρώστε και τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε. Θυμηθείτε ότι εσείς είστε υπεύθυνοι για τη διαμονή των καλεσμένων σας. Μόλις φτάσουν στο χωριό ή το νησί που έχετε επιλέξει, θα πρέπει να τους δώσετε μια λίστα με ό,τι είναι απαραίτητο, από το τηλέφωνο του πλησιέστερου, ιατρικού κέντρου μέχρι το 24ωρο μίνι μάρκετ, που θα τους εξυπηρετήσει αν προκύψει κάποια ανάγκη.

Άμεση αποστολή προσκλήσεων

Όταν ένας γάμος γίνεται μακριά, χρειάζεται να ξέρετε άμεσα τον αριθμό των καλεσμένων σας. Το πρώτο, λοιπόν, που πρέπει να κάνετε είναι να στείλετε τις προσκλήσεις ή ένα save the date και να ζητήσετε από τους καλεσμένους να απαντήσουν άμεσα για τον αν θα παραβρεθούν κοντά σας. Μόλις έχετε στη διάθεσή σας το ακριβές νούμερο, μπορείτε να αρχίσετε να παίρνετε προσφορές για ξενοδοχεία αλλά και για το catering.

Δείτε το αλλιώς

Στην περίπτωση που οι καλεσμένοι σας είναι άνετοι και αγαπούν τα εναλλακτικά event, μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό από μια τυπική δεξίωση ή ένα καθιστό γεύμα σε εστιατόριο. Ένα μεγάλο πάρτι σε μια παραλία ή σε έναν αμπελώνα, είναι σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέροντα από κάθε τι άλλο. Αναζητήστε διαφορετικές προτάσεις και δείτε τις δυνατότητες που υπάρχουν γύρω από τον τόπο της επιλογής σας. Ακόμα και το πιο απλό beach bar μπορεί με λίγη δουλειά ή και την συμμετοχή ενός catering, να γίνει το ιδανικό μέρος για να περάσουν αξέχαστα όσοι έρθουν.

Πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε νωρίς

Εκτός από τους καλεσμένους σας, που πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα, οφείλετε να βρείτε αρκετά νωρίς και μερικούς από τους πιο σημαντικούς συντελεστές που θα χρειαστεί να σας συνοδέψουν στον τόπο που θα γίνει ο γάμος. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να αποφασίσετε άμεσα αν θα χρειαστείτε κοντά σας τον κομμωτή που θα αναλάβει το χτένισμα σας αλλά και το make up artist. Επίσης, αν το μέρος που έχετε διαλέξει είναι πιο μικρό και απομονωμένο, θα χρειαστείτε σίγουρα έναν dj που θα αναλάβει την μουσική αλλά και έναν wedding planner που θα φροντίσει για την διακόσμηση της τελετής και του party. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να μεταφέρετε τα λουλούδια σας από την πόλη αλλά και την γαμήλια τούρτα. Αν σας τρομάζουν όλα αυτά, ετοιμαστείτε να κάνετε υποχωρήσεις και να ζήσετε τον γάμο σας με πιο απλό και παραδοσιακό τρόπο. Μάλιστα, σε όλη την επαρχία, υπάρχουν συνεταιρισμοί που φτιάχνουν απίστευτα γλυκά αλλά και τοπικά, μουσικά συγκροτήματα που θα δώσουν άλλον τόνο στον γάμο σας. Αν το δείτε λίγο εναλλακτικά και αποφασίσετε να πρωτοτυπήσετε, θα βρείτε λύσεις και επιλογές που ούτε θα έχετε φανταστεί!

Τι δεν πρέπει να ξεχάσετε

Για να είστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, σημειώστε τα παρακάτω πράγματα:

  • Υπολογίστε να βρίσκεστε στο χωριό ή το νησί τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν, έτσι ώστε να έχετε τον χρόνο να τσεκάρετε ό,τι όλα βαίνουν καλώς.
  • Βρείτε από νωρίς τον τρόπο μεταφοράς των καλεσμένων σας και φροντίστε για τα εισιτήρια τους αλλά και για τον τρόπο μεταφοράς τους μέχρι το ξενοδοχείο.
  • Αφήστε στο δωμάτιο των καλεσμένων το πρόγραμμα του γάμου αλλά και τη λίστα με τα τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.
  • Βρείτε τοπικούς κομμωτές και μακιγιέρ και δώστε τα τηλέφωνά τους στις κυρίες που θα τα χρειαστούν αν το επιθυμούν.