PERFECT
DETAILS
FOR A
GREAT DAY!

To Tailor-Made στην Εποχή του Internet

Το mezoura.com, σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις το tailor-made κοστούμι ή και πουκάμισο για τον γάμο σου, χωρίς καν να σηκωθείς από την καρέκλα του γραφείου σου. Πώς; Ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Νίκος Πουλόπουλος, εμπνευστές του mezoura.com είναι εδώ για να σου λύσουν όλες τις απορίες…

Από τη Δώρα Μάστορα

Ποιοί είστε και τι κάνετε σε αυτή την πόλη;
Είμαστε ο Γιάννης και ο Νίκος του mezoura.com, του 1ου ελληνικού διαδικτυακού (και φυσικού) καταστήματος για made-to-measure ανδρικά πουκάμισα και κοστούμια. Ο Γιάννης προέρχεται από το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ ο Νίκος είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πρώτα μαγαζιά-ραφεία μόδας στην Αθήνα. Σκοπός μας είναι να κρατήσουμε όλη τη ζεστασιά και υψηλή ποιότητα που παρείχε ο παππούς του Νίκου στο παλιό Αθηναϊκό ραφείο, χρησιμοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία του σήμερα.

Το mezoura.com είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που κάνει το tailor-made πουκάμισο και κοστούμι προσιτό σε όλους. Πώς σκεφτήκατε την δημιουργία της;
Μας πήρε καιρό μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο concept. Υπάρχει μία παγκόσμια τάση επιστροφής σε ενδύματα που είναι φτιαγμένα στα μέτρα του πελάτη. Σε αυτό βοήθησε πολύ η τεχνολογία δημιουργίας ηλεκτρονικού πατρόν και αυτοματοποίησης διαδικασιών στην παραγωγή αλλά και η ανάγκη του άνδρα καταναλωτή για ένα πιο σωστό ρούχο το οποίο θα είναι στα μέτρα του και όπως ακριβώς το έχει φανταστεί.

Αν θυμάμαι καλά, τα αρχικά υφάσματα προϋπήρχαν στο παλιό ραφείο του παππού του Νίκου. Αυτό φαντάζομαι ήταν μια καλά συγκυρία όταν το hipster και το vintage ήταν στα κόκκινα τους. Σήμερα, τι υφάσματα χρησιμοποιείτε;
Σωστά. Ξεκινήσαμε με υφάσματα από την συλλογή του παππού του Νίκου. Πλέον χρησιμοποιούμε για τα πουκάμισα μας ευρωπαϊκά μονόκλωνα και δίκλωνα βαμβακερά υφάσματα ενώ για τα κοστούμια ολόμαλλα βρετανικά.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του tailor-made πουκάμισου για έναν γαμπρό;
Ένα πλεονέκτημα αφορά στο στυλ του πουκάμισου. Κάθε πουκάμισο Mezoura είναι μοναδικό, όλες του οι λεπτομέρειες, όπως το ύφασμα, το σχήμα του γιακά, το χρώμα των κουμπιών και άλλα, είναι επιλεγμένες από τον ίδιο τον πελάτη. Το δεύτερο είναι το fit του πουκάμισου. Προσαρμόζουμε τα πουκάμισα μας έτσι ώστε να κάθονται τέλεια στον κάθε πελάτη μας. Φροντίζουμε ώστε να έχει ιδανικό χώρο στο στήθος, τη μέση και τα μανίκια, χωρίς να σακουλιάζει. Ο γιακάς είναι στο σωστό μέγεθος ώστε να μπορεί να κουμπωθεί εύκολα, και το μήκος του πουκάμισου προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε ενδιαφερόμενου.

Αν κάποιος δει την τιμή των υποκαμίσων σας, αντιλαμβάνεται την πραγματική ουσία του value for money. Πώς το καταφέρνετε αυτό; Πώς, δηλαδή, μπορείτε να προσφέρετε ένα τόσο καλοραμμένο ρούχο, από καλό ύφασμα διατηρώντας τις τιμές σας προσιτές;
Ο τρόπος που καταφέρνουμε να κρατάμε τις τιμές μας σε λογικά πλαίσια είναι ότι εισάγουμε δικά μας υφάσματα σε τιμή χονδρικής, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν μεσάζοντες στην όλη διαδικασία πώλησης. Τα πάγια έξοδα μας είναι πολύ χαμηλά και επίσης, τα ενδύματά μας ράβονται εξ’ ολοκλήρου στην Αθήνα. Αυτά μεταφράζονται σε κέρδος για τον πελάτη.

Ποιά είναι η διαδικασία παραγγελίας; Είναι εύκολο για κάποιον να παραγγείλει online ένα πουκάμισο και να είναι όντως στα μέτρα του χωρίς να χρειαστεί ραντεβού στο showroom;
Το πουκάμισο Μezoura είναι μοναδικό, προσαρμοσμένο στο μέγεθός του κάθε πελάτη! Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλός. Μπες στο mezoura.com, διάλεξε ένα από τα πολυτελή Αγγλικά υφάσματα, μετά διάλεξε γιακά, μανίκια, κουμπιά και μονόγραμμα. Θα δεις τις επιλογές σου να απεικονίζονται live σε 3D μοντέλο. Μπορείς εύκολα να βρεις το μέγεθος σου, είτε κλείνοντας ένα προσωπικό fitting session στο showroom μας στο κέντρο της Αθήνας, είτε ακολουθώντας βήμα-βήμα τον οδηγό μέτρησης ενός πουκαμίσου σου που σου πηγαίνει καλά. Οι μετρήσεις σου αποθηκεύονται στο λογαριασμό σου για εύκολες μελλοντικές αγορές.

Τι διαφορά έχει ένα καθημερινό πουκάμισο από ένα άλλο, που θα προτείνατε για ένα επίσημο event ή ακόμα καλύτερα για έναν γάμο;
Τα ενδύματα που προτείνουμε για γάμο είναι πάντα ανώτερης ποιότητας με φανταστική υφή, στρώνουν τέλεια και είναι ιδανικά για να ξεχωρίζει ο γαμπρός την μεγάλη μέρα.

Υποθέτω ότι παρακολουθείτε την μόδα. Ποιές είναι οι σύγχρονες τάσεις για τα πουκάμισα;
Γενικά το ανδρικό πουκάμισο είτε είναι ριγέ, καρό ή μονόχρωμο είναι διαχρονικό. Βέβαια τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση προς easy-iron υφάσματα ενώ η ρίγα είναι στα πάνω της.

Ποιά θεωρείτε τα must have κομμάτια μιας ανδρικής γκαρνταρόμπας;
1 ή 2 λευκά πουκάμισα, 1 γαλάζιο, 1 καρό και μία ρίγα. Ιδανικά στα μέτρα του κατόχου έτσι ώστε να δείχνουν τέλεια!

Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση της επιχείρησης και σε άλλα ανδρικά είδη;
Πέραν από το πουκάμισο φτιάχνουμε και made-to-measure ανδρικά κοστούμια.

Τι στυλιστικές συμβουλές θα δίνατε στον γαμπρό και στον κουμπάρο ενός γάμου;
Στο Mezoura είμαστε φίλοι της απλότητας στο ύφασμα που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και στα επιμέρους χαρακτηριστικά. Θεωρούμε ότι ένα βρετανικό super 150s ύφασμα για κοστούμι με ένα απλό πέτο, φιλντισένια κουμπιά, ένα δίκλωνο πουκάμισο και ένα παπιγιόν ή γραβάτα θα αναδείξει τον γαμπρό χωρίς όμως να είναι υπερβολικό. Να σημειώσω ότι είναι σημαντικό το παπούτσι και η ζώνη να είναι του ίδιου χρώματος. Για να αποφύγουμε τις υπερβολές, ένα ωραίο tip που λέμε στους πελάτες μας είναι να σκεφτούν εάν οι στυλιστικές τους επιλογές για την μεγάλη μέρα τους, θα προκαλούν γέλιο στα παιδιά τους όταν θα κοιτάνε στο μέλλον φωτογραφίες του γάμου!